Slik og snacks med mindre sukker

Opdateret: jan. 28

Der indgår reklamelinks i indlægget.


Det er måske lidt usmart at skrive “mindre sukker”- da der jo er godt med frugtsukker i det følgende vi vil dele med jer, men vi vil næsten garantere at det er bedre for kroppen end en pose blandet snolder med E-numre og tilsat sukker. Vær opmærksom på at tørret frugt kan være tilsat sukker.


Nederst i indlægget får du også inspiration til film (Gratis!)


Herhjemme i BØRNEFABRIKKEN er det ikke enten/eller- det er både/og.


Vi spiser meget økologisk og masser af frugt/grønt. Vi får mad fra Aarstiderne (klik her for rabatkode) - men en sjælden gang imellem får vi Mc Donalds, kage, slik og sodavand. Når vi er til fødselsdag osv, får børnene det samme som de andre, men vi sætter rammerne for mængderne . Vores slik/kage sukkerforbrug er minimeret -men ikke udelukket. Vi vil gerne give plads til det hele, men fylder os mest med den benzin som kroppen kører bedst på i det lange løb.


I skålene:


Æblechips

Kokosflager

Tørrede tranebær

Tørret mango

Sultana rosiner

Blåbær

Jeg giver forslag til mere ”slik” længere nede i indlægget.


Vi laver popcorn herhjemme i gryde- så kan vi lave dem på den måde vi synes er bedst for børnene for at undgå salt. Vi køber popcorn majs i netto og bruger koldpresset kokosolie (både pop majs og kokos olie kan også skaffes i Netto og andre dagligvarer butikker).


Kokosolie bruger vi fordi vi synes det smager bedst til pop selv majs - og giver lidt en aroma som dem fra biografen.


Når vores ældste barn William skal i skolebio, får han hjemmelavede popcorn (fra gryde uden salt), frugt og tørret frugt med. Hvis han skal i biografen med os eller familie, får han slik.

Genanvendelige bomuldsposer til mad finder du her. Silikone ”lommen” til frugt mm finder du her.Vi elsker også varm kakao - det kan også gøres lidt mere alternativt end købe kakao med tilsat sukker.

Dosering til 1 kop

ca 2,5 tsk bagekakao/rå kakao pulver

3 dl mælk af havremælk (er rund/cremet i konsistensen) eller rismælk (meget sød). Ko mælk kan også bruges.


For ekstra sødning kan der tilsættes eti skvæt agavesirup eller honning.


Varm mælken op (må ikke koge) i mikrobølgeovn, gryde, eller mælkesteamer.

Tilsæt kakao og evt sødning.


Pisk.


Når det Piskes skummer havremælken/rismælken godt op- og der kommer naturligt skum på, men tilsæt endelig flødeskum hvis du har lyst !Her er der lidt ekstra forslag til “slik“ og snacks:

Riskiks med peanutbutter


Æbler, selleri,agurk og gulerødder i tynde stave med dip: peanutbutter, tahin, humus, hasselnødde/cashew eller mandelsmør.


Dadler: fjern stenen og put hasselnøde/Cashew/ mandel smør i.

Figenrulle: til små hapsere eller på ristet rugbrød med smør brød/knækbrød

Æblebåde med rålakridspulver


Små figner


Gojibær og Morbær


Kokos smil med lakrids

Dadelmasse (færdig blendede dadler som der kan laves dadelkugler af - rullet i kokosmel /hvad du nu har lyst til)


Via dette link shopper jeg ofte lækre snacks - her kan du finde ovennævnte samt tørret papaya, mango, banan, æble chips med Kanel og meget meget mere klik her


Tilsæt Filmhygge : vi er vilde med Ghibli film, især dem af Hayao Miyazaki. Knud ser “Min nabo Totoro” på repeat herhjemme, den udkom faktisk da jeg blev født i 1988. Filmene på billedet er vidunderlige- glæd dig til at blive lukket ind i det magiske univers hvis ikke du allerede kender til filmene.

Spar penge: via appen “Filmstriben” kan du leje 4 film om måneden gratis (Dette kan variere fra kommune til kommune da bibliotekerne betaler pr lån) . Du låner igennem dit låner eller cpr nummer - da det er ”bibiliotekernes filmtilbud”.


Med DR TV appen og “Filmstriben App” smider vi det op på fjernsynsskærmen via Cromecast.God fornøjelse og nydning

fra Emilie og Daniel
1,972 visninger